Pagini

2 octombrie 2010

Clive Barker scrie o "evanghelie stacojie" pentru finalul de la "Hellraiser"

In sfirsit, Clive Barker anunta pe site-ul sau ca mai are putin si va termina mult-asteptata continuare a nuvelei sale The Hellbound Heart, care a stat la baza filmelor din seria Hellraiser. Noua carte, un roman numit The Scarlet Gospels, este de ani de zile in santier si are ca subiect infruntarea dintre celebrul Pinhead si detectivul Harry D'Amour, protagonistul povestirii si filmului Lord of Illusions.
Clive Barker si Doug Bradley (Pinhead) in 1987, pe platourile lui "Hellraiser" si Scott Bakula (dreapta), in rolul lui Harry D'Amour, in "Lord of Illusions"
Dupa ce s-a transformat din povestire in roman, "The Scarlet Gospels" a continuat sa se extinda pina a ajuns sa contina 230.000 de cuvinte. Si, desi prietenul nostru cu cuie in cap care stie ce soarta i se rezerva in paginile cartii crede ca si-a putut exercita influenta asupra aminarii publicarii ei, el a subestimat faptul ca autorul s-a aliat cu infricosatorul scriitor si editor Mark Miller, se arata in comunicatul publicat pe site-ul lui Barker.

Comunicatul face referire la faptul ca celebrul scriitor britanic vrea, odata cu Scarlet Gospels, sa puna punct seriei Hellraiser. Cartea aceasta este felul in care imi iau ramas bun de la partea cu "iadul" din viata mea, spunea Barker intr-un interviu recent.
Barker lucreaza de multa vreme la The Scarlet Gospels, intr-un interviu din 2008 declarind ca poate vor mai trece citiva ani pina cind cartea sa fie publicata.

Initial, ea a fost conceputa ca o culegere de povestiri plus nuvela titlulara, aceasta urmind sa fie o continuare a nuvelei The Hellbound Heart (1986) adaptata un an mai tirziu ca Hellraiser. Pe masura ce lucra la nuvela, Barker a ajuns la concluzia ca materialul merita un spatiu mai mare de desfasurare si a decis sa renunte la restul de povestiri si sa extinda nuvela pina la dimensiunea unui roman.

In carte, detectivul particular Harry D'Amour (eroul romanului Everville si al povestirii Lord of Illusion) se infrunta cu Pinhead, liderul grupului de demoni numiti cenobiti, veniti dintr-un univers infernal paralel. D'Amour va fi ajutat de patru companioni si un animal, si va ajunge in iadul lui Pinhead pe urma unui prieten rapit de demoni. Cam doua treimi din carte se petrece in iad iar cititorii vor afla multe despre natura acestui iad, a creatorului si locuitorilor lui, despre Ordinul Cenobitilor si despre Pinhead.

Unul dintre motivele pentru care Barker a intirziat predarea cartii a fost si dorinta lui de a termina intii Mister B. Gone, a treia carte din seria dark-fantasy pentru adolescenti Abarat dar si nuvele din Black Is the Devil's Rainbow: Tales of a Journeyman, carte programata sa apara anul acesta.