Pagini

31 mai 2011

"Hobbit"-ul vine de Craciun

Intr-un comunicat oficial, studiourile New Line Cinema, Warner Bros si MGM au anuntat data premierelor celor doua filme realizate de Peter Jackson pe baza romanului "Hobbit", al lui J.R.R. Tolkien.

Primul film se va numi "The Hobbit: An Unexpected Journey" (O calatorie neasteptata) si va fi lansat pe 14 decembrie 2012. Al doilea va fi "The Hobbit: There and Back Again" (Pana acolo si-n apoi) si va aparea pe marile ecrane pe 13 decembrie 2013.

Intre timp, regizorul Peter Jackson a inceput sa raspunda la intrebarile fanilor pe pagina lui de Facebook iar prima dezvaluire care o face este intr-adevar incitanta: spre deosebire de cartea lui Tolkien, filmul va prezenta Consiliul Alb si scena in care membrii lui ataca fortareata Dol Guldur.

Pentru cei care nu au citit romanul, trebuie spus ca Dol Guldur este cetatea in care Sauron locuia, sub numele de Necromantul, cu multi ani inainte de evenimentele din "Stapanul inelelor". Incercand sa scape Nordul de puterea sa, Consiliul Alb (grupul format din vrajitorii Gandalf, Saruman, Radagst si lorzii elfi) ataca si distrug fortareata, silindu-l astfel pe Sauron sa fuga in Mordor. In cartea lui Tolkien aceste evenimente sunt doar povestite de Gandalf.

"Singura problema a fost felul in care ar trebui sa vizualizam aceasta scena", spune Jackson, "Din fericire, Alan Lee si John Howe (cei mai mari ilustratori ai lui Tolkien, care lucreaza si la filme - n.r.) s-au dovedit plin de idei asa incat scenele vor fi destul de «cool»!.

Peter Jackson, Alan Lee, John Howe imaginandu-si atacul asupra cetatii Dol Guldur. O poza amuzanta postata de Jackson pe pagina sa de Facebook