Pagini

7 iulie 2011

Ultimul 'Harry Potter': Ce spun criticii

Chiar daca ar declara ca este cel mai prost film din istorie, ultimul film din serie ar fi urmarit cu sufletul la gura de milioanele de fani care asteapta deznodamantul acestei aventuri inceputa in urma cu zece ani. Dar nu va faceti griji, primele vesti sunt bune.



In vreme ce fanii fac coada la premiera mondiala a lui Harry Potter si Talismanele Mortii – Partea a 2-a, care a avut premiera mondiala la Londra pe 7 iulie, pe net au inceput sa apara primele pareri oficiale despre acest ultim episod al seriei.
Primele cronici sunt pozitive. „Se termina cu bine”, spune Todd McCarthy de la The Hollywood Reporter. „Dupa opt filme in zece ani si incasari globale de peste 6,3 miliarde de dolari, cea mai de succes franciza din istoria filmului ajunge la o concluzie obligatorie si satisfacatoare cu 'Talismanele Mortii 2'. Este o masiva finala anternanta care va captiva si multumi pe oricine a fost fan al seriei in ultimul deceniu”.

Si Phillip Womack de la The Telegraph crede ca fanii vor fi incantati. „Probabil ca cel mai mare triumf al acestui ultim film este abilitatea lui de a depasi deficientele scriiturii lui J. K. Rowling”, spune Phillip Womack. „In ultimul volum, ea nu a reusit sa prinda acel suflu epic de care avea nevoie romanul (...) Regizorul David Yates insa reuseste sa transmute cuvantul scris intr-un spectacol cu adevarat terifiant”.

Alt cotidian britanic, celebrul The Sun, are de spus numai lucruri bune despre film: „Imaginati-va o batalie mult mai spectaculoasa decat cea de la Groapa lui Helm, din 'Stapanul inelelor'!”