Pagini

31 octombrie 2011

Filme de Halloween, la televizor in această seara

Nici o serbare de Halloween nu ar fi completa fara un set de filme de groaza numai bune de vizionat in aceasta noapte. In acest an, televiziunile romanesti nu au facut programe speciale insa exista cateva filme care ar trebui sa ofere telespectatorilor doza necesara de senzatii tari.


Amityville – MGM Channel, 21:00
Film cu adevarat terifiant din 1979, bazat pe o poveste partial reala, petrecuta in SUA in anii 70. Proaspat casatoriti, George, Kathy Lutz si cei trei copii ai lor se muta in casa noua, cu toate ca au fost avertizati ca locuinta a fost locul unei crime sangeroase si ca este bantuita. Nu dupa multa vreme, familia incepe sa fie terorizata de manifestari paranormale sinistre. Distributia merita toata atentia: James Brolin, Margot Kidder (imediat dupa Superman) si Rod Steiger.



Exorcistul: Inceputul – MGM Channel, 23:10
Al patrulea film din serie si prequel al celebrului Exorcistul din 1973, filmul de fata arata prima confruntare dintre parintele Lancaster Merrin (Stellan Skarsgard) si un demon care incepe sa se manifeste pe un santier arheologic din Africa, unde a fost adusa la lumina zilei o biserica bizantina stranie. Nu e cel mai bun din serie, a fost chiar refacut din cauza reactiei publicului, dar tot poate provoca cateva sperieturi zdravene.



Seven – TCM, 22:00
Cel mai bun film cu ucigasi in serie, alaturi de Psycho si Tacerea mieilor, Seven, realizat de regizorul David Fincher (Social Network) in 1995, reprezinta terifianta calatorie „in inima intunericului” in care sunt prinsi doi detectivi (Morgan Freeman si Brad Pitt), pe urmele unui asasin care pedepseste cele sapte pacate de moarte.



Noaptea mortilor vii – AXN, 23:55
Un foarte bun remake al filmului clasic din 1968, realizat in 1990 de Tom Savini, unul dintre cei mai mari specialisti in machiaje de la Hollywood. Un grup de supravietuitori sunt prinsi intr-o ferma parasita unde sunt asaltati de hoardele mortilor iesiti din morminte in cautare de carne omeneasca.